ΦόρουμΠόρταλΗμερολόγιοΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε |

Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 423
Points : 598
Ημερομηνία εγγραφής : 06/11/2008
Ηλικία : 51

ΔημοσίευσηΘέμα: Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ   Παρ Ιαν 22, 2010 8:04 pm

Το σοβαρό ζήτημα της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών από την οδό Ηρακλέους, έφτασε στη Βουλή των Ελλήνων μετά από σχετική επερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός και Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η εφημερίδα μας είχε δημοσιοποιήσει με εκτενές ρεπορτάζ το θέμα το Νοέμβρη του 2009 (αφ. φύλλου 1116). Είχε αναφερθεί στον τραυματισμό τριών μαθητών, το Σεπτέμβρη του 2009, κατά τη διέλευσή τους από την οδό Ηρακλέους και είχε μεταφέρει το αίτημα του Συλλόγου Γονέων των 4 σχολείων, 2ο Γυμνάσιο - 2ο Λύκειο, 11ο και 12ο Δημοτικό, για τοποθέτηση πεζοφαναριού, επί της οδού Ηρακλέους καθώς και για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην γύρω περιοχή, έλεγχο στην ανεξέλεγκτη στάθμευση γύρω από τους χώρους των σχολείων και διαμόρφωση των, σχεδόν ανύπαρκτων, πεζοδρομίων.

Οι βουλευτές μεταφέρουν με την επερώτησή τους και σχετικό αίτημα από την Πετρούπολη:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό

Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: "Μέτρα για την ασφαλή διέλευση μαθητών κοντά σε σχολεία"

Μετά το τέλος των μαθημάτων τους, τρεις μαθητές του 2ου Γυμνασίου Περιστερίου, στις 28/09/09 τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα, κατά τη διέλευσή τους από την οδό Ηρακλέους. Το αίτημα τεσσάρων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στο Περιστέρι για δύο πεζοφάναρα στην οδό Ηρακλέους και άλλες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις με στόχο την ελάφρυνση της κυκλοφορίας σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης ο οποίος αντιβαίνει του νόμου που προβλέπει τουλάχιστον 8 μέτρα πλάτος, δεν έχει ικανοποιηθεί εδώ και 13 χρόνια!

Για τρία χρόνια, αντίστοιχο αίτημα για πεζοφάναρο στην οδό Περικλέους, στην Πετρούπολη, για τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου δεν έχει ικανοποιηθεί.

Από πολλούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων πληθαίνουν τα αιτήματα - ανεκπλήρωτα ακόμα και για μια δεκαετία - για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, που θα εξασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση των μαθητών από δρόμους που δεν έχουν ειδική σήμανση για πεζούς.

Πριν θρηνήσουμε θύματα - ανήλικους μαθητές,

ερωτάται ο υπουργός:

# Θα ανταποκριθείτε άμεσα στις αιτήσεις πολλών δήμων για τοποθέτηση πεζοφάναρων και αναγκαίων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων για την ασφάλεια των μαθητών;

# Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για άμεση μελέτη και τοποθέτηση πεζοφάναρων στις οδούς Ηρακλέους (δήμος Περιστερίου) και Περικλέους (δήμος Πετρούπολης);

# Υπάρχει πρόθεση μεταφοράς της αρμοδιότητας και των αναγκαίων υποδομών και πόρων από το Υπουργείο στις Νομαρχίες, ώστε να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση;

Ο ερωτώντες βουλευτές

Γρηγόρης Ψαριανός

Δημήτρης Παπαδημούλης
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω